


Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
- Úvod
- Grilovanie
- Kotlíky a kotliny
- Nerezové
Nerezové kotly
Vonku sa otepľuje. Nečudo, že už teraz plánujeme víkendy pod holým nebom. Najlepšie sú tie strávené pri jazere alebo vo vlastnej záhrade. Jedlo je neoddeliteľnou súčasťou popoludňajších stretnutí s rodinou a priateľmi. Teplo ohňa a chuť pečených klobás nič nenahradí. Každá gazdiná by však chcela svojim spoločníkom hladným po celodennej zábave dopriať niečo, čo ich aspoň raz prekvapí aj zasýti. Ako pripraviť jedlo, ktoré bude príjemnou zmenou alebo doplnkom ku grilovanému mäsu ? Na pomoc nám prichádzajú kotly.
Sú jedlá z kotlíka chutné?
Kotlíky sa používajú po stáročia. Ako prví ich začali používať ľudia, ktorí viedli kočovný spôsob života. Pri presune z miesta na miesto si vždy zobrali kotlík , ktorý slúžil ako akási prenosná kuchyňa. Keďže kotlík prežil v našej kultúre toľko rokov a ľudia v ňom napriek technologickému pokroku stále pripravujú jedlo, znamená to, že musí chutiť lahodne. Už samotné názvy jedál, ktoré je možné s týmto zariadením vytvoriť, spôsobujú únik slín z chuti do jedla.
Ktorý kotlík si vybrať?
Na trhu rozoznáme maďarské kotlíky, ktoré zavesené na špeciálnom stojane vyzerajú úžasne na pozadí ostatných. Tento rošt je často výškovo nastaviteľný, takže máte kontrolu nad teplotou pripravovaného jedla. Jedlá sú v rôznych veľkostiach v závislosti od jedla, ktoré v ňom chceme pripravovať. Sú dobrou alternatívou ku grilu. Poľovnícke kotlíky sú ľudovým názvom, ktorý dostal liatinové kotlíky. Vďaka špeciálnym nožičkám ich môžeme dať nad oheň. Tieto jedlá sú ideálne pre produkty, ktoré vyžadujú dusenie alebo pečenie. Kotlíky je možné utiahnuť špeciálnymi skrutkami. Výhodou produktu je jeho relatívne malá veľkosť. Plavidlo je možné vziať kamkoľvek a pri preprave nezaberie veľa miesta. Je tiež samozrejme oveľa ľahší ako štandardný gril .